Få overblik over dit forløb
Der findes i dag en række forskellige hjemmesider og apps fra det danske sundhedsvæsen, der kan hjælpe dig med - blandt andet - at finde nærmeste læge, de rigtige telefonnumre når uheldet er ude, søge information om sygdomme eller få oplysninger om din medicin.
Her på siden har vi samlet de vigtigste apps og forklarer kort, hvad du kan bruge dem til, og hvor du finder dem.
Find alle akuthjælpstilbud samlet i MinSundhed-appen.
Med et enkelt klik hjælper telefonens GPS dig med at komme i kontakt med nærmeste akuthjælp.
Digital post er e-mails du modtager fra det offentlige - fx fra sygehuset, når du eller din pårørende indkaldes til undersøgelse.
Digital post kan indeholde personfølsomme oplysninger, som cpr-numre eller helbredsoplysninger. Derfor skal det sendes sikkert (krypteret). Det betyder, at du ikke modtager digital post fra det offentlige via din almindelige e-mailkonto. I stedet skal du læse - og sende - din digitale post på enten borger.dk, e-Boks eller mit.dk.
Du kan også læse din digitale post via Min Sundhedsplatform på din computer eller via appen MinSP på din mobiltelefon.
Alle disse løsninger er gratis, sikre og kan tilgås både via computer og via apps på din mobiltelefon. Du vælger selv, hvilken løsning du foretrækker at anvende.
På Helbredsprofilen kan du se film om livet med kronisk eller længerevarende sygdom, fortalt af personer der lever med sygdommene, deres pårørende og fagfolk. Siden retter sig specifikt mod:
- Diabetes
- Hjertesvigt
- KOL
- Høretab
- Slidgigt
- Kræft
- Psykisk sygdom
- Covid-19 senfølger
På siden finder du også en række videoer, der fortæller dig om alt fra dine rettigheder som patient til, hvordan du håndterer sorg, hvilken hjælp du kan få i hjemmet samt hvordan du træner under sygdom.
Helbredsprofilen er en del af Region Sjælland under området
Det Nære Sundhedsvæsen.
Formålet med Helbredsprofilen er at styrke bevidstheden om egen sygdom, understøtte de pårørende og potentielt øge kvaliteten af samarbejdet mellem patient og behandler.
Helbredsprofilen fås pt. ikke som selvstændig app, men henviser til en række apps, der kan være relevante i forhold til specifikke sygdomsforløb.
På E-journalen kan du se din journal fra de offentlige sygehuse i Danmark. Journaloplysningerne stammer fra sygehusenes elektroniske patientjournaler og administrative systemer.
Ofte stillede spørgsmål om e-journal
For at tilgå E-journalen fra sygehuset skal du logge ind via sundhed.dk.
Appen Medicinkortet giver dig overblik over din receptpligtige medicin. Du kan se dine recepter, og hvor mange udleveringer du har tilbage, og du har mulighed for at anmode din læge om receptfornyelse. Hvis du har børn under 15 år, kan du også se deres medicinkort.
Appen er udviklet af Sundhedsdatastyrelsen.
Vær opmærksom på, at appen kan ikke anvendes, hvis du har navnebeskyttelse.
Download Medicinkortet
Min Sundhedsplatform er for dig, der er patient på et af Region Sjællands - eller Region Hovedstadens - sygehuse.
I Min Sundhedsplatform kan du blandt andet:
- skrive beskeder til den afdeling, du er i forløb hos
- læse journalnotater fra ambulante besøg eller indlæggelser
- se aftaler
- besvare spørgeskemaer om dit helbred
- deltage i videomøde
- se svar på dine prøver
- anmode om aflysning af aftale
- få fuldmagt til din pårørendes profil
Log på Min Sundhedsplatform med MitID eller hent appen MinSP
Download MinSP
NemSMS er en service, der hjælper dig til at huske dine aftaler med det offentlige, fx hvis du har en aftale på sygehuset.
På borger.dk kan du læse mere om NemSMS, samt hvordan du til- eller framelder dig.
Sundhed.dk er en hjemmeside, der samler det offentlige sundhedsvæsen på nettet ét sted. Her kan du finde oplysninger, viden og værktøjer om sygdom og sundhedstilbud fra staten, kommunerne og regionerne.
På sundhed.dk finder du blandt andet Patienthåndbogen. Det er et kæmpe opslagsværk med over 3.000 sygdomsartikler og over 2.000 illustrationer i form af tegninger, røntgenbilleder, fotos, animationer og videoer.
Sundhed.dk fås også som app - Min Sundhed.
Download Min Sundhed
Download Patienthåndbogen
Sundhedskortet er navnet for det gule sygesikringsbevis, og det giver dig ret til sundhedsydelser. På kortet står dit navn, cpr-nummer og kontaktoplysninger til din læge.
Sundhedskortet skal medbringes, når du er ved:
- læge
- speciallæge
- tandlæge
- tandplejer
- fysioterapeut
- fodterapeut
- kiropraktor
- psykolog
- apotek
- sygehus
- kommunen
Sundhedskortet fås også som en app til din telefon. Du bestemmer selv, om du medbringer det fysiske kort eller appen på din telefon.
Læs mere om Sundhedskortet som app.
Download Sundhedskortet
På Sundhedsjournalen kan du se sundhedsdata, som sundhedsvæsenet har registreret om dig. Se blandt andet din journal fra sygehuset, dine prøvesvar, dine henvisninger, dit medicinkort og en oversigt over, hvornår du har besøgt din læge, speciallæge, tandlæge, fysioterapeut m.fl.
Opdateret fredag den 12. apr. 2024